Lees verder
De Nederlandse industrie timmert hard aan de weg om te verduurzamen en de klimaatdoelen te halen. De industrie heeft inmiddels zicht op het bereiken van het reductiedoel van 55% in 2030 en is daarmee verder dan andere sectoren, meldt VNO-NCW.
Redactie / Den Haag

Namens de industriesector heeft VNO-NCW het inspiratiemagazine ‘Energietransitie in versnelling’ uitgegeven, met voorbeelden van verduurzamingsinitiatieven in de zes grote industriële clusters van ons land. Het is een aanvulling op de nieuwe website www.industrieaanbodaannederland.nl  die deze zomer is gelanceerd door de industrie.

In het magazine staan interviews met betrokkenen uit de industrie, van gedeputeerden tot vertegenwoordigers van natuur- en milieuorganisaties over de verduurzaming in de zes industrieclusters. Zij geven aan dat de verduurzaming goed op weg is, maar spreken ook bezorgdheid uit. Zo heeft de huidige crisis met hoge energieprijzen iedereen in z’n greep. Hierdoor verdampen immers middelen om te investeren en is ook duurzame elektriciteit kostbaar, terwijl dat voor velen juist ook de uitweg is naar een duurzame toekomst.

Lees hier het magazine Energietransitie in versnelling; wat gebeurt er in de zes industrieclusters.

Beeld: petrmalinak/Shutterstock