Lees verder
Hoe zetten we biobased producten in de markt? Hoe komen ze in de schappen, overtuigen we kopers en maken we biobased het nieuwe normaal? Daarover organiseerde Biobased Innovation Garden op 5 juli de Biobased Versnellingsdag op het Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat.
Redactie / Colijnsplaat

Volgens Cor van Oers (manager Delphy en projectleider Biobased Innovation Garden) zijn er al heel wat plantaardige alternatieven voor traditionele materialen op aardoliebasis. “We moeten ze alleen wel in de winkel zien te krijgen. Het moet een tandje sneller.”

Tijdens de Versnellingsdag werd besproken wat er moet gebeuren om dat te realiseren. Soms is het een kwestie van wetgeving, soms een kwestie van kennis en voorlichting. Ook standaardisering en professionalisering van biobased producten is van cruciaal belang. Bovendien moeten plantaardige grondstoffen om ze van te maken natuurlijk wel beschikbaar zijn. Daarin zijn akkerbouwers onmisbaar. En zij kiezen alleen voor biobased teelten als daar een eerlijke prijs tegenover staat.

Lees het volledige verslag van de Biobased Versnellingsdag op Agro&Chemie.