Lees verder
Klimaatbeleid wordt gemaakt in Brussel en Den Haag. Hebben de regio's wat dit betreft überhaupt iets in de melk te brokkelen? Jazeker, zegt David Pappie (EZK), directeur Topsectoren en Industriebeleid van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Redactie / Den Haag

“Uiteindelijk landt alles in de regio, bij een provincie, een bedrijvencluster of een stad”, zegt hij. “De uitdaging verschilt ook per regio. Zo hebben Groningen en Drenthe kenmerken die helpen om de transitie in bepaalde industrieën succesvol te maken, waar dat elders moeilijker zou lukken. Denk aan sterke agrarische en chemische sectoren en de beschikbaarheid van een aardgas-infrastructuur die kan worden omgebouwd voor waterstof. Juist in de chemieclusters zit veel potentie voor bedrijven om samen te gaan werken. Daar geloven we in. En soms schuurt dat ook. Daarom is het juist belangrijk om nationaal beleid vanuit de regio met alle stakeholders samen te optimaliseren. Dat is de kracht van het klimaatbeleid in Nederland.”

Lees het volledige interview met David Pappie, Henk Brink (gedeputeerde Drenthe) en IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Groningen) in Agro&Chemie.

Beeld: EZK