Lees verder
Een samenwerkingsverband van bedrijven, waaronder National Grid, Drax en het Noorse energiebedrijf Equinor, voeren een campagne om de 'carbon footprint' van de meest vervuilende industriële zone van Groot-Brittannië te verkleinen, zo meldt de krant The Guardian.
Redactie / Kingston upon Hull

Het cluster omvat honderden raffinaderijen, fabrieken en de kolengestookte elektriciteitscentrale van Drax nabij het estuarium van Humber, waar diverse riviermondingen bij elkaar komen. Er zijn 55.000 banen en een lokale industriële economie ter waarde van £ 18 miljard per jaar mee gemoeid. Het gebied is echter ook verantwoordelijk voor de hoogste concentratie van industriële emissies in het land en ondermijnt de doelstelling van het VK om tegen 2050 een koolstofneutrale economie te worden.

De alliantie is van plan om innovatieve technologie te gaan testen om koolstofemissies van fabrieks- en elektriciteitscentrales op te vangen en op te slaan voordat ze de atmosfeer binnendringen ((CCS). Het hoopt ook koolstofafvang te gebruiken en gaat aardgas afbreken naar waterstof, dat kan worden gebruikt in de industrie, verwarming en transport zonder klimaatemissies te veroorzaken.