Lees verder
Het Braziliaanse Braskem en technologiebedrijf Lummus gaan een partnerschap aan om wereldwijde licenties af te geven voor Braskems commerciële groene ethyleentechnologie, die o.a. wordt gebruikt voor de productie van bio-based plastics (plastics gemaakt van suikerriet).
Redactie / Rotterdam

Braskem is al ruim 10 jaar de grootste biopolymeerproducent ter wereld, met Europees hoofdkantoor in Rotterdam. Het bedrijf kondigde onlangs de doelstelling aan om tegen 2030 1 miljoen ton I’m green™-polyethyleen te produceren, gebaseerd op suikerriet. Wereldwijd is er een toename in de vraag naar groen ethyleen.

Lummus Technology, dat is gespecialiseerd in ethyleenproductietechnologieën, heeft licenties voor ongeveer 40 procent van de wereldwijde ethyleencapaciteit, waardoor het bedrijf zowel de technische capaciteit als de licentie-expertise heeft om de technologie achter groene ethyleen verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Dit partnerschap maakt de licentie van de technologie wereldwijd mogelijk.

“We zijn zeer enthousiast over dit partnerschap, dat de wereld helpt om grondstofbronnen voor chemicaliën en kunststoffen te diversifiëren met biomassa,” zegt Leon de Bruyn, President en Chief Executive Officer van Lummus Technology. “Met dit initiatief hopen wij ook bij te dragen aan een alternatief voor de industrie om naar een CO₂-neutrale circulaire economie te gaan,” aldus Walmir Soller, VP Olefins/Polyolefins Braskem Europe & Asia en CEO Braskem Netherlands BV.

Beeld: Braskem