Lees verder
Consumenten willen vaker kiezen voor plantaardige alternatieven voor vlees. Die moeten echter niet alleen naar vlees smaken, maar ook de juiste textuur hebben. Dat is nog steeds een uitdaging. Cosun Beet Company ontwikkelde hiervoor FidesseĀ®.
Redactie / Dinteloord

Het gaat om een nieuw innovatief en functioneel ingrediĆ«nt uit de pulp van lokaal geteelde suikerbieten. Het heeft daardoor een lage voetafdruk, zeker in vergelijking met andere structuur gevende ingrediĆ«nten, die vaak gebruikt worden in alternatieven voor vlees. Omdat het 100% plantaardig is, is het geschikt voor zowel vegetariĆ«rs als veganisten. Bovendien is FidesseĀ® rijk aan voedingsvezels en bevat het heel weinig vet.

Duurzame toekomst

De introductie van FidesseĀ® past binnen de strategie van Cosun Beet Company, om alle componenten van de suikerbiet maximaal te benutten, vertelt CEO Paul Mesters. ā€œOns bedrijf werkt aan plantaardige oplossingen voor een duurzame, klimaatvriendelijke toekomst. Afval bestaat bij ons niet: we benutten alle zijstromen van onze suikerproductie optimaal. Suikerbietenpulp wordt bijvoorbeeld al gebruikt in papier en als grondstof voor biobased ingrediĆ«nten voor cosmetica. Ik ben er trots op dat het nu ook de basis kan vormen voor een plantaardig ingrediĆ«nt voor vleesvervangers.ā€

Kijk voor meer informatie op de website van Cosun Beet Company.

Beeld: Alexey Laputin/Shutterstock