Lees verder
Invest-NL heeft de handen ineen geslagen met Foodvalley NL en ScaleUpNation om het Fastlane programma te lanceren. Het programma richt zich op ondernemingen met innovatieve technologieën, ingrediënten en productie methodologieën die de eiwittransitie kunnen versnellen.
Redactie / Amsterdam

Nederland kent veel innovatieve pioniers met vernieuwende technologieën en ingrediënten die een sleutelrol kunnen spelen in de eiwittransitie. In de praktijk blijkt het echter lastig voor deze ondernemers om succesvol op te schalen en voldoende groeifinanciering aan te trekken. Veel startups krijgen te maken met welbekende valkuilen die de groei van hun onderneming belemmeren en daarmee de transitie naar plantaardige eiwitten in de weg zit.

Met het Fastlane programma kunnen deze ondernemers ondersteuning krijgen van een multidisciplinair team van ervaren experts om hun onderneming sneller en gerichter te ontwikkelen om groeifinanciering aan te trekken.

Voor het pilot programma zoekt Invest-NL ambitieuze start-ups die een innovatieve oplossing hebben voor de eiwittransitie gericht op Food of Feed en die de aankomende één tot drie jaar een kapitaalbehoefte voorzien van € 10 miljoen of meer.

Meer informatie is te vinden op de website van Invest.NL

Beeld: Daniel Fazio/Unsplash