Lees verder
Op woensdagmiddag 1 november houdt opinieweekblad EW zijn eerste EW Klimaattop in het AFAS Theater in Leusden. Daarbij gaat het nu eens niet om sombere geluiden of het prijzen van nieuwe technologie die pas over jaren grootschalig is te implementeren. EW biedt de vier grootste uitstoters van Nederland een podium om te vertellen hoe zij bijdragen aan een beter klimaat.
Redactie / Leusden

Hoe gaan bijvoorbeeld de kolencentrales van RWE miljoenen tonnen CO2 uit de lucht halen? Waarom investeert Shell op Pernis niet langer in fossiel, maar wel in biokerosine? Hoe wil Tata Steel ‘groen staal’ produceren? Hoe maakt KLM vliegen schoner? En tegen welke problemen lopen deze bedrijven op bij de uitvoering van hun plannen?

Sprekers zijn o.a. Marinus Tabak van RWE, Audny Van Helden van Shell, Jeroen Klumper van Tata Steel, Hedwig Sietsma van KLM en Yvo de Boer, voormalig Hoofd van de VN Klimaatorganisatie. Woordvoerders van de grootste politieke partijen gaan daarna in op de wensen van het bedrijfsleven en de rol van de overheid.

Zie de agenda voor meer informatie

Beeld: Marcel van den Bos/Shutterstock