Lees verder
In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoeken KplusV en Royal HaskoningDHV problematiek en kansen rondom bedrijfsfinanciering voor de circulaire economie.
Redactie / Den Haag

Het verkrijgen van financiering voor ondernemers actief in de circulaire economie is vaak een knelpunt. Vraag en aanbod lijken nog niet optimaal aan te sluiten en daarom onderzoekt KplusV en Royal HaskoningDHV belemmeringen en vooral kansen voor circulaire bedrijfsfinanciering. Het doel is te kijken op welke manier financiering effectief kan worden ingezet voor een circulaire transitie.

Circulaire ondernemers lopen nu nog tegen grotere uitdagingen aan dan ondernemers met een traditioneel businessmodel. Nieuwe businessmodellen leiden vaak tot een hoger risico-rendementsprofiel en dat zorgt voor moeilijker toegang tot kapitaal. Verder beschikken ondernemers mogelijk niet altijd over benodigde kennis over financiering, is de kapitaalmarkt onvoldoende transparant met een beperkt en gefragmenteerd aanbod en hebben ondernemers matig zicht op mogelijkheden en voorwaarden voor financiering.

De enquete kan de problematiek rondom financiering inzichtelijk te maken en maakt het voor de overheid mogelijk om stappen zetten richting concrete oplossingen die in de praktijk werkbaar zijn. De input van ondernemers is hiervoor essentieel. Vul de vragenlijst daarom nu in, via de link onderaan dit bericht.

Beeld: whiteMocca/Shutterstock