Lees verder
Electrolux heeft een concept-koelkast ontwikkeld waarbij alle zichtbare plastic onderdelen zijn gemaakt van bioplastics uit hernieuwbare bronnen. Het is 's werelds eerste koelkast gemaakt van bioplastic. Dit past in de Electrolux-strategie om duurzamere huishoudelijke apparaten te maken.
Redactie / Stockholm

Het materiaal dat in de koelkast wordt gebruikt, is geleverd door NatureWorks, een Amerikaanse producent van biopolymeren, zoals PLA gemaakt uit CO2. Het gebruikte bioplastic heeft een 80% lagere CO2-emissie in vergelijking met conventionele kunststoffen in gangbare koelkasten.

Electrolux onderzoekt al enkele jaren hoe bioplastics kunnen worden toegepast in Electrolux-producten en -verpakkingen. ‘Het is onze ambitie om nog meer innovatieve, duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen die we in de toekomst wellicht op de markt zullen zien ‘, aldus Jan Brockmann, Chief Operations Officer bij Electrolux.

Electrolux wil meer gerecycleerde kunststoffen gebruiken, zoals Carborec®, een kunststofcompound op basis van gerecycled polypropyleen, waardoor de levensduur van kunststof uit niet-hernieuwbare bronnen wordt verlengd. De bioplastic koelkast is nog in ontwikkeling, wanneer hij op de markt komt is nog niet bekend.