Lees verder
Voor ondernemers in de hospitality sector die gruwen van de smakeloze uitstraling van wegwerpbestek heeft de Belgische start-up Ecopoon uit Battice (provincie Luik) een oplossing: eetbare culinaire lepels. Ecopoon haalde begin dit jaar een half miljoen euro op voor verdere expansie in binnen- en buitenland.
Redactie / Herve

Dit voorjaar lanceert Ecopoon zijn nieuwe ‘Glacette’-lepel, ontworpen voor desserts en ijssalons. De lepels worden gemaakt van een mix van bloem, olie en water – een eetbaar deeg dat vervolgens in de juiste vorm wordt gegoten en gebakken. De machines zijn op maat ontwikkeld voor de producten van Ecopoon en gepatenteerd.

Het bedrijf gaat zijn productielocatie in Battice nu verder opschalen om nog dit jaar zijn aanwezigheid in België fors uit te breiden. Daarnaast zet zich de expansie in Nederland, Frankrijk en Luxemburg verder door en wil Ecopoon ook in Duitsland voet aan grond krijgen. Op dit moment levert Ecopoon al aan bedrijven zoals Darcis, Galler, Lavazza (NL) en Van der Valk Hotels.

Beeld: Ecopoon