Lees verder
Op 5 oktober neemt Cumapol Emmen, specialist in recycling, een splinternieuwe tuimeldroger in gebruik tijdens de VNCI-jubileumbijeenkomst 'Behind the Scenes @Emmen'.
Redactie / Emmen

De droger is geschikt voor batches van circa 20 ton en vergemakkelijkt de interne kristallisatie, het drogen en/of de nacondensatie van producten in kleinere volumes. Technisch directeur Marco Brons: De uitbreiding van de nacondensatiecapaciteit zorgt ervoor dat we meer complexe producten kunnen maken zonder een hoog risico te lopen op producten van inferieure kwaliteit en/of besmetting van andere producten.

Cumapol brengt tijdens Behind the Scenes ook haar project voor de chemische recycling van polyester onder de aandacht. Het bedrijf werkt hierin samen met DSM-Niaga en Morssinkhof. NHL Stenden Hogeschool en DuFor (polymeermaterialen) zijn projectpartners. Begin 2019 zal een proeffabriek met een capaciteit van 20kg per uur in gebruik worden genomen. Uiteindelijk wil Cumapol jaarlijks 25 kton chemisch gerecycled PET produceren in een volledig continuproces.