Lees verder
Zes op de tien Europese bedrijven vinden dat de coronapandemie het moeilijker heeft gemaakt om uitgaven voor CO2-neutrale energietechnologie te rechtvaardigen. Ongeveer de helft (47%) vindt het moeilijk om te investeren in koolstofarme technologie, ook al levert dit langetermijnbesparingen op.
Redactie / Antwerpen

Toch claimen twee op de vijf bedrijven (42%) dat een duurzaam bedrijfsmodel een topprioriteit blijft. Dat meldt het rapport Why wait to pursue net zero van Centrica Business Solutions.

De helft van de bevraagde bedrijven (50%) zegt tijdens de herstelperiode na COVID-19 vooral te focussen op een stevige financiële prestatie en rentabiliteit; iets meer (51%) denkt kosten te kunnen besparen door de implementatie van energiebeheersystemen en -strategieën.

Het onderzoek geeft aan dat bedrijven die leiderschap in duurzaamheid tonen, dit kortetermijndenken overstijgen, omdat ze beseffen dat het nastreven van kortetermijnwinst hen en de planeet op de lange termijn meer zal kosten: 79% van de bestuurders zegt winst op langetermijn boven winst op kortetermijn en risicoloze strategieën te stellen.

Het volledige rapport is te downloaden op de website van Centrica.

Beeld: Nico Garstman Photography/Shutterstock