Lees verder
Clariant, wereldleider in specialty chemicals, heeft een overeenkomst getekend voor een nieuwe samenwerking met Neste, de toonaangevende leverancier van duurzame hernieuwbare diesel en een expert in het leveren van drop-in hernieuwbare chemicaliën.
Redactie / Muttenz

Door de hernieuwbare koolwaterstoffen van Neste te gebruiken voor productontwikkeling, verhoogt Clariant het aantal producten in zijn portfolio dat is afgeleid van hernieuwbare grondstoffen. Zo worden de duurzame oplossingen toegankelijker voor een verscheidenheid van industrieën, met inbegrip van lijmen, plastics en coatings.

De Licocene® polymeren en waxen van Clariant staan in de lijm-, kunststof- en coatingindustrie bekend om hun duurzaamheid en prestaties. Door de samenwerking met Neste kan Clariant nu ook duurzame polyolefin-oplossingen aanbieden die zijn gebaseerd op hernieuwbare feedstocks.

De grondstoffen, C2 / C3-monomeren, zijn afgeleid van Neste’s koolwaterstoffen, geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen die afkomstig zijn van afval en reststromen, zoals gebruikte frituurolie en plantaardige oliën. Deze C2- en C3-monomeren bieden drop-in-vervangingen voor traditioneel geproduceerde chemicaliën die Clariant momenteel gebruikt om geavanceerde polyolefine-oplossinen te creëren voor een breed scala van toepassingen.