Lees verder
Neste en IKEA hebben hun krachten gebundeld om voorop te lopen in de productie en toepassing van hernieuwbare, bio-based materialen. Ze nodigen andere bedrijven uit om zich bij dit initiatief aan te sluiten.
Vernier

Het partnerschap omvat de productie van kunststoffen en andere materialen die gebruikmaken van Neste’s duurzame oplossingen voor polymerenproductie. IKEA streeft ernaar op termijn alle producten in het assortiment die nu nog uit fossiele grondstoffen worden gemaakt, te vervangen door hernieuwbare of gerecycleerde plastics en grondstoffen op basis van reststromen. De twee bedrijven zullen daartoe gaan samenwerken met een aantal partners in de supply chain.

‘Wij geloven dat de samenwerking met Neste zal leiden tot een belangrijke weg in de richting van industrialiserende de productie van kunststoffen uit meer duurzame grondstof’, zegt Camilla Roost, Materiaal en Innovatie Development Manager bij IKEA. De verwachting is dat deze stap het bedrijfsleven een uitgelezen kans biedt om de productie van biobased materialen te stimuleren.

Andere bedrijven worden dan ook uitgenodigd om bij dit initiatief aan te sluiten. Neste en IKEA’s doel is om in 2017 de eerste proof-of-concept te produceren. Bovendien verwachten de bedrijven dat hun samenwerking zal leiden tot nieuwe, innovatieve technologieën.