Lees verder
Europa wil klimaatneutraal zijn en dat lukt alleen door circulariteit te omarmen, ook in de chemische industrie. Chemische recycling speelt daarin een sleutelrol en dat vereist dat bedrijven nu actie ondernemen. “Stilzitten is geen optie”, zegt Freek van Eijk, vicevoorzitter van Circular Biobased Delta.
Redactie / Bergen op Zoom

Om vaart te maken met de opschaling van chemisch recyclen is het nodig om uiteenopende partijen bij elkaar te brengen die ieder een andere mindset of belang hebben, van start-ups die wendbaarheid en snel willen handelen tot chemie-multinationals met hun omvangrijke beslistrajecten en overheden die het maatschappelijk- en omgevingsbelang voorop stellen.

Circular Biobased Delta verbindt als triple helix-organisatie en neutrale transitiemakelaar de partijen en organiseert in november een nationale top: de Chemical Recycling Summit over de vooruitgang die in de waardeketens die in Nederland is geboekt bij het integreren van chemische recyclingtechnologieën.

De uitdagingen van chemisch recyclen spelen echter ook op internationale schaal, in Vlaanderen en het Roergebied. Op 15 september organiseert CBBD hierover een internationaal event in Noordrijn-Westfalen: NRW-Dutch cross-border opportunities in Chemical Recycling. Mogelijk komt er later dit jaar een soorgelijk evenement in de regio Antwerpen/Gent.

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.

Beeld: Corepics VOF/Shutterstock