Lees verder
Bugaboo heeft een nieuwe kinderwagenlijn geïntroduceerd van biobased materialen. Om dit mogelijk te maken werkte Bugaboo samen met DSM Engineering Materials, Fibrant en Neste.
Redactie / Amsterdam

De meeste kunststof onderdelen van de nieuwe kinderwagens zijn gemaakt van Akulon® 100% biobased B-MB polyamide 6 (PA6). Dit nieuwe materiaal is ontwikkeld door DSM Engineering Materials in samenwerking met de partners Fibrant en Neste en vermindert de koolstofvoetafdruk van PA6 met ongeveer 75% ten opzichte van traditioneel PA6. De koolstofvoetafdruk van de hele kinderwagen gaat hiermee 24% omlaag.

Neste leverde hiervoor hernieuwbare Neste RE™, een grondstof voor polymeren gemaakt van 100% biobased materialen, zoals afval- en reststoffen, dat wordt gebruikt om fossiele grondstoffen in de waardeketen te vervangen. DSM Engineering Materials, Fibrant en Neste zijn allemaal ISCC-PLUS gecertificeerd.

Nulemissie

Eerder in 2022 kondigde Bugaboo ambitieuze doelstellingen aan om tegen 2035 een netto nuluitstoot van CO2 te bereiken. “Het aanpakken van de dreigende klimaatcrisis en alle gevolgen daarvan vereist dat bedrijven nu verantwoordelijkheid nemen”, zegt Adriaan Thiery, CEO van Bugaboo. “Maar geen enkel bedrijf kan een circulaire economie alleen realiseren. Door samen te werken in de waardeketen kunnen we profiteren van innovatieve oplossingen met een lage koolstofuitstoot, zoals biobased PA6, die bedrijven als Bugaboo in staat stellen ESG-doelstellingen te bereiken, vast te houden aan de doelstellingen van het Akkoord van Parijs en te bewegen naar een circulaire, koolstofarme economie.”

De eerste kinderwagenlijn is binnenkort online en in winkels wereldwijd verkrijgbaar. In de loop van 2023 zal Bugaboo het hele kinderwagenassortiment overschakelen op productie met biobased materialen.

Beeld: Bugaboo