Lees verder
Sitech Services, TNO, Universiteit Maastricht en Brightlands Chemelot Campus hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend voor zes verduurzamingsprogramma's. Arnold Stokking (voorheen directeur TNO Industry) wordt de nieuwe directeur.
Redactie / Geleen

Onder leiding van Stokking gaat Brightsite aan de slag op Chemelot om de verduurzaming van de procesindustrie te realiseren. Brightsite geeft een impuls aan de ontwikkeling en commerciële toepassing van innovatieve technologieën waarmee de procesindustrie in het algemeen en de Chemelot site in het bijzonder haar duurzaamheids- en veiligheidsdoelstellingen kan realiseren, in lijn met de ambities op het gebied van de klimaatuitdaging en energietransitie. Het centrum sluit aan bij de ambities van de Provincie Limburg.

Volgens directeur Stokking is het belangrijk dat de productieprocessen van de 60 bedrijven op Chemelot verduurzamen. “We willen dat in het gebied in 2030 nog maar de helft CO2 wordt uitgestoten. In 2050 moet Chemelot zelfs energieneutraal zijn. Om dat te bereiken moeten we gaan innoveren.”

Volgend jaar al zullen 40 kenniswerkers actief zijn op en voor de Chemelot site, met kennisopbouw en praktijkvoorbeelden waar op termijn ook andere Europese bedrijven en industriesites gebruik van kunnen maken.