Lees verder
De Zwitserse startup Bloom Biorenewables heeft in een financieringsronde in totaal € 2,9 miljoen opgehaald voor een pilotproject rondom de valorisatie van biomassa. Ook zijn voorverkoop-overeenkomsten afgesloten met diverse spelers uit de textiel-, verpakking- en geurstoffenindustrieën in heel Europa.
Redactie / Marly

Het leeuwedeel van de investering komt van Yokogawa Electric Corporation uit Japan, wereldleider in automatisering van industriële productieprocessen. Bloom en Yokogawa ondertekenden ook een samenwerkingsovereenkomst voor de commercialisering van de baanbrekende technologie van Bloom.

Bloom’s heeft een gepatenteerde milde lignine-extractiemethode ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van stabiliserende moleculen die voorkomen dat de lignine tijdens dit proces condenseert. Het bedrijf zal zijn nieuwste investering gebruiken om de werking van zijn technologie in een pilotproject aan te tonen, dat reeds in januari 2020 van start is gegaan met steun van Innosuisse in de hogeschool van Fribourg (Zwitserland). Milde extractie van lignine biedt volgens Bloom een duurzame en concurrerende oplossing om van biomassa een echt alternatief te maken voor aardolie, wat maken
enorme potentiële besparing aan CO2-uitstoot oplevert.

Beeld: Bloom Biorenewables