Lees verder
Morgen, vrijdag 24 mei van 13.30 tot 18.00 uur organiseert het innovatieprogramma BioVoice het slotevent van de eerste ronde challenges.
Redactie / Bergen op Zoom

BioVoice verbindt vraag en aanbod op het gebied van biobased innovatie en brengt hiermee vernieuwende ideeën naar de markt. BioVoice haalt challenges van grote(re) bedrijven op en publiceert ze. In deze eerste ronde ging het om zeven challenges van Cargill, Cosun en Rodenburg Biopolymers. Mkb’ers en start-ups konden zich tot 30 april aanmelden op een challenge.

Op de 7 challenges zijn vele reacties gekomen en bijna 50 aanmeldingen met concrete oplossingen vanuit het mkb. Er zijn 19 kansrijke oplossingen geselecteerd, die op dit moment deelnemen aan de zogenaamde ‘BioVoice challenge weeks’. Die hebben als doel om binnen 2 weken tot een innovatiecontract tussen challenger en deelnemer te komen. Daarna start pas het echte werk: het ontwikkelingtraject. Het innovatiecontract is de toegang tot financiële steun middels innovatievouchers – te besteden bij partners in het regionale biobased ecosysteem – en blijvende coaching en begeleiding door BioVoice.

Contracten en vouchers

Naar verwachting worden er maar liefst 14 innovatiecontracten afgesloten en meer dan €100.000 aan innovatievouchers toegekend, die ter beschikking zijn gesteld door Rabobank Zuidwest-Nederland. Op 24 mei, tijdens het slotevent van de 1e challenge weeks, wordt bekendgemaakt wie er een innovatiecontract verdiend heeft.

Het evenement is vrij toegankelijk en vindt plaats in partyrestaurant Roozenoord aan de Beukenlaan 14 in Bergen op Zoom. Even aanmelden via e-mail is wel gewenst. Agro&Chemie is aanwezig en maakt een verslag.