Lees verder
Nieuw onderzoek bevestigt de antimicrobiële effecten van Biosuccinium S, wat wijst op een mogelijk gebruik in antimicrobiële en anti-acneproducten.
Redactie / Geleen

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Energie is succinium (barnsteenzuur) een van de twaalf veelbelovende biobased bouwstenen van vandaag. Het nova-Instituut publiceerde recent een nieuw trendrapport, waarin staat dat het vanwege de kosteneffectiviteit en veelzijdigheid een grote kans heeft om zich te ontwikkelen tot platformchemicalie met een breed scala aan toepassingen: van producten voor persoonlijke verzorging en levensmiddelenadditieven tot biobased polymeren.

Antimicrobiële activiteit

Reverdia’s specialiteit van bio-succinium is 100% natuurlijk en heeft een gunstig toxicologisch profiel, terwijl de hoge oplosbaarheid in water zorgt voor een gemakkelijke formulering. Een nieuwe experimentele studie bevestigt antimicrobiële activiteit, wat erop wijst dat barnsteenzuur een mogelijke vervanging kan zijn van salicylzuur in anti-acneproducten.

‘De cosmetica-industrie zoekt steeds meer naar veiliger, duurzamere en innovatievere ingrediënten’, zegt Pascal Moritz, directeur Business Development Europe bij Reverdia. ‘Reverdia’s 100% natuurlijke Biosuccinium S voldoet aan deze vraag naar multifunctionele ingrediënten met huidvoordelen.’

Schoonheidsbehandeling

Eerdere literatuur heeft al aangetoond dat de antimicrobiële eigenschappen van bio-barnsteenzuur nieuwe anti-acneproducten mogelijk zouden maken. Ook kan speelt het een potentiële rol bij het conserveren van collageen, waardoor het anti-ageing behandelingen kan ondersteunen. Andere voordelen zijn de inbrenging van vocht in de huid, evenals stimulerende en revitaliserende effecten. De eigenschappen van Biosuccinium maken het ook tot een interessant ingrediënt voor chemische peelings of schoonheidsmaskers.

De volledige resultaten van de in vitro studie zijn gepubliceerd in de maart / april 2018 editie van Household and Personal Care Today en geschreven door François Courbès, Managing Director bij Bonderalia Italia Srl en Lawrence Theunissen, directeur Application Development bij Reverdia.