Lees verder
Biobased grondstoffen worden “super belangrijk” voor LEGO om duurzame groei te kunnen realiseren. Dat zei Nelleke van der Puil, vice-president Materials van LEGO in haar key-note speech tijdens het recente Biorizon Jaar Evenement.
Redactie / Rotterdam

De speelgoedfabrikant kiest niet zozeer voor biogrondstoffen omdat de consumenten daar om vragen. Uit onderzoek van LEGO blijkt zelfs dat het consumenten koud laat of hun LEGO-blokjes van biobased herkomst zijn. Zij verwachten van fabrikanten echter wel dat die duurzame producten maken. Zo werden de in 2018 gelanceerde ‘botanicals’ (LEGO-blokjes in de vorm van bomen en struiken) van bio-PE wel positief onvangen.

“We gaan het gebruik van bio-PE nu ook naar andere elementen uitbreiden”, zei Van der Puil. “Maar we willen ons niet vastleggen op één oplossing. We willen meerdere opties testen en daar ervaring mee opdoen.” Daarom experimenteert LEGO zowel met bioplastics als met recycling en hergebruik. In de praktijk betekent het dat er ook wordt gekeken naar PLA, r-PET, ABS met gerecyclede inhoud, PEF en andere plastics. “Duidelijk is dat de circulaire waardeketen grote kansen biedt voor LEGO-producten, biobased polymeren zijn daar een vitaal onderdeel van.”

Nelleke van der Puil sprak tijdens het Biorizon Jaar Evenement over bio-aromaten op 2 december 2021 in Rotterdam. Een opname van de online uitzending is nog te bekijken via Biorizon’s YouTube kanaal.

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.