Lees verder
Suiker is een ideale biofeedstock voor groene chemicaliën; het draagt bij aan het terugdringen van CO2-emissies en vermindert het gebruik van fossiele grondstoffen. Zeker nu DSD/IST Green Chemicals samen met ACRRES een zeer efficiënte en energiezuinige methode heeft ontwikkeld om van de suikerbiet bio-ethanol te maken: Betaprocess.
Redactie

Inmiddels zijn er vergevorderde plannen om hiervoor in het Zeeuwse Terneuzen een demofabriek te bouwen, op het nieuwe North Sea Ports bedrijventerrein Axelse Vlakte. De fabriek biedt volop mogelijkheden voor samenwerking met nabijgelegen bedrijven als Victor Goes Green, Volt H2 en de Sustainable Fuel Plant (SFP), maar ook met de bietenboeren in de omgeving.

Bio-ethanol is direct inzetbaar als biobrandstof, bijvoorbeeld in E10. Maar ook een meer hoogwaardige verwaarding is mogelijk, als grondstof voor chemische bouwstenen, polymeren en amino- en organische zuren.

In de Routekaart van Circular Biobased Delta (CBBD) wordt Betaprocess genoemd als één van de kansrijke projecten om de CO2-reductiedoelstellingen in de Deltaregio te halen. CBBD-voorzitter Willem Sederel: “Er ontstaan volkomen nieuwe waardeketens, doordat er slimme combinaties mogelijk zijn met andere spelers. Ook daar zit een deel van de innovatie.”

Lees het volledige artikel over de ontwikkelingen rond Betaprocess en het speerpuntproject Sugar Delta van Circular Biobased Delta in Agro&Chemie.