Lees verder
Vierdejaars HBO- en universitaire studenten kunnen dit jaar voor het eerst meedoen aan de Biobased Innovation Student Challenge Europe (BISC-E). Een wedstrijd die studenten aanmoedigt om het biobased werkveld te ontdekken tijdens het ontwikkelen van een nieuw biobased product of proces. De wedstrijd is een initiatief van TKI-BBE.
Wageningen

Studententeams moeten een biobased innovatie ontwikkelen en hun idee presenteren aan een jury bestaande uit experts uit de industrie en wetenschap. De jury bestaat uit Floris Rutjes, professor Organic Synthesis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Luuk van der Wielen, Distinguished Professor for Biobased Economy aan de Delft University of Technology en Marcel Wubbolts, Chief Technology Officer bij Corbion. Juryvoorzitter is Kees de Gooijer, voorzitter van raad van bestuur van TKI-BBE.

Het idee of de innovatie moet begeleid worden door een uitgebreid dossier, waarin duurzaamheid, technische uitvoerbaarheid en economische levensvatbaarheid worden toegelicht. Daarom wordt studenten aangeraden een team samen te stellen met verschillende disciplines. De Nederlandse finale wordt op 15 september gehouden. Plannen voor een Europese competitie zijn nog in de maak. Inschrijven kan nog tot eind april.

Voor meer informatie zie website BISC-E.