Lees verder
Met de Rething Waste Student Challenge daagt Wageningen University & Research studenten uit om een circulaire biobased oplossing te ontwikkelen voor een actueel afvalprobleem.
Redactie / Wageningen

Daarbij kan het om vanalles gaan: een bedrijfsidee dat bijdraagt aan een wereld zonder afval, een prototype van een product gemaakt van biomassa, of een nieuwe technologie om hoogwaardige producten op een efficiënte manier uit biomassa-reststromen te halen.

De wedstrijd biedt studenten de kans om een positieve impact te hebben op de maatschappij, hun kennis en netwerk uit te breiden en ondernemerschapsvaardigheden te verwerven.

Belangrijke data

Op 23 november 2022 is er een online informatiesessie van 17.00 tot 18.30 uur. Daar ontmoet je deelnemers van vorige jaren en kun je vragen stellen over de challenge van dit jaar.

Op 1 december 2022 volgt een Meet & Match Event in Wageningen van 17:15 tot 20:15 uur. Hier kun je contact leggen met andere studenten en een team samenstellen. Ook maak je kennis met de partnerbedrijven over wat zij van circulaire biobased ondernemers verwachten.

Inschrijven voor de challenge kan tot en met 31 december 2022. Van januari tot juni 2023 ontwikkelen de deelnemers met de steun van topdeskundigen van Wageningen University & Research hun idee tot een solide business propositie, klaar om te pitchen aan de jury en potentiële investeerders. De finale is eind juni. Het winnende team neemt € 6.000 mee naar huis.

De Rethink Waste Challenge wordt georganiseerd door Wageningen University & Research met ondersteuning van partners, waaronder Dalco Food, de BioProcess Facility (BPF), PaperFoam, Cosun, StamiCarbon en Fuji Oil. Kijk op de website van RethinkWaste voor meer informatie.

Beeld: VectorMine/Shutterstock