Lees verder
Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de biobased economie. Biobased ondernemen is voor deze bedrijven geen hype of trend. Zij weten hoe je van het ontwikkelen van een groen initiatief moet komen tot een product of dienst; het blijft niet hangen in de pilot fase, maar levert echte business op.
Redactie / Groningen

De leden van de BioCooperative Noord-Nederland bewijzen het iedere dag: een Hempflax maakt al 25 jaar biobased materialen, KNN ontwikkelt bijna 20 jaar bioplastics. Bioclear Earth is 30 jaar actief met biologische kringloopprocessen, terwijl Ecostyle en Donkergroen zich allebei al 50 jaar bezighouden met de duurzame verwaarding van bodem en biomassa.

Het zijn stuk voor stuk bedrijven die druk pionieren met nieuwe producten en nieuwe toepassingen. De BioCooperative ondersteunt ze door zich in te zetten voor een gunstig klimaat voor innovatie, aangepaste regelgeving, een launching customer en subsidies om de kloof te overbruggen van eerste concepten naar marktrijpe toepassingen. Net zoals de zusterverenigingen Circulair Friesland en het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) in Drente dat doen.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie.