Lees verder
Het bedrijfsleven heeft de komende jaren zeker 1.000 hoogopgeleide mensen nodig met kennis van de biobased economy. In Vlaanderen en Nederland komen er echter maar zo'n 400 van school.
Redactie / Breda

Dat stelt onderzoeker Johan Verbruggen (SPK). Hij voerde een marktbevraging uit naar de behoeften aan voldoende opgeleid personeel in het bedrijfsleven en het aanbod van de onderwijsinstellingen.

Vlaanderen en Nederland zijn dan wel koploper op het gebied van biobased economie, maar de kennis van huidige werknemers in de industrie schiet nog te kort om de groeipotentie van deze sector te benutten. Dat verwachten de 14 Vlaamse en Nederlandse partners die deelnemen aan het driejarig project ‘Grenzeloos Biobased Onderwijs’. In dat project werken zij samen aan de ontwikkeling van vraaggerichte onderwijs- en nascholingsprogramma’s op secundair, hoger én universitair niveau. Ook investeren zij in betere trainings- en researchfaciliteiten voor onderwijs en bedrijfsleven.

Eén ding is duidelijk: het toekomstige succes van de biobased industrie staat of valt met de beschikbaarheid van hoog opgeleide professionals, zowel op technisch als op bedrijfseconomisch gebied; mensen die in staat zijn, in systemen te denken en sluitende businesscases te maken.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie