Lees verder
Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE-BBE) van de Nederlandse hogescholen Avans en HZ wil nauwer gaan samenwerken met de Vlaamse hogeschool HOGENT. Mogelijk leidt dat tot een Internationaal Centre of Expertise Biobased Economy.
Redactie / Breda

“Het zou een mooi resultaat zijn van het project Grenzeloos Biobased Onderwijs”, zei Han van Osch, projectleider Onderwijs van HZ/CoEBBE vorige week tijdens het slotevenement van dit grensoverschrijdende Interreg-project. Tijdens het GBO-project liepen er al uitwisselingsprogramma’s tussen de betrokken hogescholen en onder meer een gezamenlijk project bij een brouwerij in Vlaanderen, waar studenten van Avans en HOGENT de verwaarding van reststromen onderzochten.

CoEBBE is verder actief in de vorming van een breed Europees kennisnetwerk: de European Educational Community of Practice Biobased Economy. Naast Nederland en Vlaanderen zijn docenten betrokken uit Duitsland, Finland, Tsjechië en Griekenland. Dat moet verder uitgroeien tot 23 landen en minstens 52 kennisinstellingen. Van Osch: “Daar gaan we nog meer over horen!”

Lees het volledige artikel over het Slotevenement Grenzeloos Biobased Onderwijs