Lees verder
Het Intteregproject Grenzeloos Biobased Onderwijs (GBO) heeft een nieuw digitaal platform ontwikkeld om het grensoverschrijdend kennisnetwerk te ondersteunen, ook na de afloop van het project.
Redactie / Bergen op Zoom

Op het digitaal platform zijn bijvoorbeeld onderwijsmaterialen vinden, stageplaatsen, onderzoeksopdrachten, biobased experts in verschillende categorieën en faciliteiten om processen of materialen te testen en te valideren.

In GBO werken 14 Vlaamse en Nederlandse partners samen aan het ontwikkelen van grensoverschrijdende onderwijsprogramma’s op secundair, hoger en universitair niveau en het creëren van gedeelde trainings- en researchfaciliteiten voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Doel: de biobased professionals van de toekomst opleiden.

Het is de bedoeling dat het platform aansluiting gaat zoeken bij verwante initiatieven op het gebied van biobased educatie. ‘Het is onze lifeline naar de toekomst’, zegt Rop Zoetemeyer, directeur van Biobased Delta. ‘Daarom hebben we gezorgd voor voldoende financiering voor de komende jaren. Daarna moet het zichzelf kunnen bedruipen.’

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie