Lees verder
Het samenbrengen van verschillende partijen om nieuwe ketens in de bio-economie te creëren, was altijd een van de doelstellingen van de Bio Cooperative Noord-Nederland. De samenwerking wordt nu een stap verder gebracht met het Bio Port-project.
Redactie / Groningen

Bio Port is een nieuw initiatief waarbij de Bio Cooperative samenwerkt met Chemport Europe en de organisatie van kennisinstituten in de Bio Economie Regio Noord-Nederland (BERNN). Het daagt biobased MKB-bedrijven uit om ideeën in te dienen voor specifieke businesscases die vervolgens kritisch worden beoordeeld door mensen met expertise op deze gebieden.

Marktcriteria

“Tegenwoordig zul je vaak partijen zien die een idee op de markt gaan brengen dat in principe goed klinkt, maar dat gewoon niet voldoet aan de marktcriteria waarnaar een belegger op zoek zou zijn”, zegt Ton Vries, lid van het bestuur van de Bio Cooperative Noord-Nederland en directeur van Syncom in Groningen.

“Als we er van tevoren voor zorgen dat het plan degelijk is en zodanig is geformuleerd dat de industrie het interessant vindt, vergroot dit de kansen op financiering. Dat is de basis van Bio Port: ontwikkel uw plannen op zo’n manier manier dat een andere partij bereid is erin te investeren. ”

Lees het volledige artikel in Agro & Chemie