Lees verder
De Zeeuwse gedeputeerde Jo-Annes de Bat heeft CO3 Campus officieel geopend. Dit is de nieuwe naam van het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen.
Redactie

CO3 is niet alleen een knipoog naar de milieuopgave (CO2-reductie), maar staat vooral voor de nieuw gepositioneerde functies van “het groene gebouw”: co-working, co-creating en co-learning. Met deze drie “co’s” sluit de naamgeving beter aan bij de activiteiten en ambities van het centrum aan de Zeelandlaan in Terneuzen. CO3 verwoordt daarbij het “samenwerken” en Campus de “ontmoetingsplaats”.

CO3 Campus ligt midden in het groen-chemische cluster en de havens van North Sea Port. Het centrum richt zich als ontmoetingsplaats voor duurzame economie en technologie dan ook met name op organisaties, bedrijven en instellingen in deze regio.

Netwerken, ontmoeten, creëren en leren staat in CO3 Campus centraal, juist in relatie tot de maatschappelijke opgaven van energietransitie en duurzaamheid. Gezamenlijke trainingen en scholing (co-learn) voor het groen-chemische cluster vonden er al volop plaats, maar met name de functie die het centrum heeft in het samenwerken tussen ondernemers, overheden en onderwijs kwam onvoldoende tot uitdrukking.

Er zijn diverse organisaties op het gebied van techniekpromotie, training en opleiding, duurzaamheid en business development gehuisvest op de campus. Zij werken daar op diverse terreinen samen.

CO3 Connect

Omdat fysieke bijeenkomsten vanwege corona minder voorkomen, heeft CO3 Campus ook een eigen online netwerkplatform gelanceerd: CO3 Connect. Hierin worden vraag en aanbod op onderwerpen als kennis, mensen en ontmoeten online met elkaar verbonden. Daaruit kan dan weer een fysiek contact, bijvoorbeeld op de campus, voortvloeien.

Met de nieuwe en aanvullende functionaliteiten is ook het interieur in lijn gebracht door uitbreiding van de vergaderfaciliteiten (tot 20 personen op 1.5 meter) en inrichting van een industriële en volledig circulaire koffiehoek om te ontvangen en te ontmoeten.

CO3 Campus beschikt verder over moderne internetfaciliteiten, diverse les- en vergaderlokalen en een uniek auditorium (150 zitplaatsen, indien de maatregelen dat weer toelaten). Ook kan CO3 Campus met haar partners zakelijke events op maat organiseren en uitvoeren, zowel fysiek, online als hybride.

Beeld: BBETC