Lees verder
De circulaire economie zorgt voor meer werkgelegenheid in de Belgische recyclingsector. Dat schrijft AfvalOnline op haar website. Vooral voor laaggeschoolde arbeiders zouden er meer banen zijn gekomen.
Brussel

Sinds 2011 steeg de werkgelegenheid in de sector met 11,7%, waarvan 6% in 2016. Vooral binnen de recycling van ‘diverse materialen’, zoals kunststof, banden en glas, kwam ruimte voor meer werk.  Het aantal banen steeg hier met 38%. Dat meldt branchevereniging Go4Circle, dat zich baseert op cijfers van het Paritair Comité 142, een overlegorgaan voor de sector bestaande uit vertegenwoordigers van grote vakbonden en de werkgeversorganisatie.

Volgens Werner Annaert, Algemeen Directeur van Go4Circle, tonen de cijfers aan dat de circulaire economie in de lift zit. ‘De recyclagesector als motor van de circulaire economie groeit gestaag, en biedt heel wat kansen aan laaggeschoolden. De tewerkstellingsgroei had trouwens nog groter kunnen zijn, want heel wat vacatures voor laaggeschoolden geraken moeilijk ingevuld. Het zal zaak zijn om die jobs nog aantrekkelijker te maken en de doelgroep beter te informeren.’

Bron: AfvalOnline.nl