Lees verder
De Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) presenteert biobased producten en productiemethoden van de toekomst tijdens de bio-economie conferentie in Bratislava (BBEC2016).
Brussel

Van banden uit paardenbloemrubber, tot jurken gemaakt van melkvezels, van bio-afbreekbare composteerbare boodschappentassen tot bio-ethanol; BBI JU bewijst dat groenere productiemethoden en processen reële vooruitgang bieden in de richting van een biobased economy, óók als het gaat om alledaagse producten. Zij tonen aan dat er daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt in Europa, bij de ontwikkeling en opschaling van de technologieën die nodig zijn om de Europese biobased sector te transformeren.

Philippe Mengal, operationeel directeur van de BBI JU, verklaarde: ‘We kunnen nu al groenere producten laten zien die alle EU-burgers kunnen gebruiken in hun dagelijks leven! We zijn er trots op om in BBI JU te kunnen werken aan de opbouw van een sterke en concurrerende biobased sector in Europa.’

Te zien waren flagship-projecten als BIOSKOH (biobrandstof uit lignocellulose), EXILVA (een geïntegreerde fabriek voor microvezel-cellulose) en FIRST2RUN (geïntegreerde bioraffinage voor droge gewassen), samen met een demonstratieproject PULP2VALUE (de valorisatie van laagwaardige suikerbietenpulp in producten met toegevoegde waarde).