Lees verder
De Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) heeft subsidieovereenkomsten ondertekend met 22 nieuwe projecten die zijn geselecteerd in het kader van de Call for Proposals voor 2019. De nieuwe projecten krijgen financiële ondersteuning ter waarde van € 106 miljoen en brengen het totaal van BBI JU-subsidies op 123. Maar liefst 218 begunstigden uit 27 EU-lidstaten en geassocieerde landen nemen deel aan deze projecten.
Redactie / Brussel

Door nieuwe biogebaseerde producten te ontwikkelen en de hulpbronnenefficiëntie te vergroten, zullen de projectconsortia bijdragen aan de versterking van de biobased industrieën en de Europese economie. Verwacht wordt dat zij zakelijke kansen zullen opleveren en banen zullen creëren in zowel landelijke als stedelijke gebieden. De nieuwe BBI JU-projecten zullen ook bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, wat een aanzienlijke impact op het milieu kan hebben.

Het grootste deel van de financiering van de oproep zal projecten ondersteunen die de biobased productielijn verbeteren, de kosten verlagen en zo betaalbare groene producten naar de klant brengen. De projecten zullen zich ook richten op het ontwikkelen van innovatieve biobased producten en recyclingoplossingen voor kunststoffen.

Beeld: GarryKillian/Shutterstock