Lees verder
Het online platform Boerenbusiness reikt dit jaar voor het eerst de Agribusiness Award uit om bijzondere prestaties in de agrarische keten extra voor het voetlicht te brengen.
Redactie / Amersfoort

De Agribusiness Award is voor een onderneming uit het agrobedrijfsleven die een positieve bijdrage levert aan de bedrijfsvoering en dus het rendement op een agrarische bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld met een innovatief productproces, het ontwikkelen van een vernuftig product of het opzetten van een onderscheidende dienst. Een investering die helpt de positie van de boer in de agrarische keten te verbeteren. Activiteiten op het gebied van de biobased economy en de verwaarding van reststromen passen in dit plaatje.

Ondernemers kunnen zich nu al aanmelden voor deze Award. De vakjury onder leiding van Aalt Dijkhuizen (voorzitter van de Topsector Agri & Food) beoordeelt de inzendingen en kiest 3 genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Nationaal Economisch Landbouwcongres in Amersfoort op 18 december 2019.

Naast de Agribusiness Award komt er later dit jaar ook een Impact Award voor de beste ‘ambassadeur’ van de agrarische sector.