Lees verder
Avantium heeft een bioaromaten octrooiportefeuille verkocht aan de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). De verkoop omvat zowel octrooien als knowhow voor technologieën die bio-derivaten voor polymeren en coatings produceren.
Redactie / Bergen op Zoom

Op het gebied van bioaromaten heeft Avantium sinds 2013 samengewerkt met TNO in het Shared Research Center Biorizon in Bergen op Zoom. De octrooien van Avantium vormen een aanvulling op die van TNO, met name het gebied van katalyse en product-uitbreiding. Ze zullen dan ook worden geïntegreerd in de Biorizon-activiteiten. Het betekent een uitbreiding van het aantal bio-aromaten binnen het portfolio van Biorizon. Bovendien wordt hiermee ook de ontwikkeling van nieuwe productieroutes mogelijk gemaakt.

Zanna McFerson, Managing Director, Avantium Renewable Chemistries: “Avantium zal TNO op dit gebied blijven ondersteunen en kan ook gepatenteerde single flow testapparatuur leveren om de R&D-inspanningen van TNO te versnellen.” Voor Avantium liggen bioaromaten buiten de strategische focus, die is gericht op hernieuwbare technologieën voor de ontwikkeling van plantaardige polyesters (zoals PEF).