Lees verder
Op 30 november 2023 organiseert Shared Research Center Biorizon in Rotterdam een speciale jubileumeditie van het Biorizon Jaarevent over Bioaromaten.
Redactie / Rotterdam

Tien jaar geleden ging Biorizon als onderdeel van Circular Biobased Delta van start als grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen TNO (Nederland) en VITO (België). Er zijn vestigingen op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom (Nederland) en op de VITO campus in Mol (België). Het initiatief richt zich volledig op de ontwikkeling en opschaling van bioaromaten langs drie onderzoekslijnen (suikers, thermochemie en lignine). Doel is commerciële beschikbaarheid van bioaromaten in 2025.

Tijdens het jaarevent wordt de voortgang van de drie routes (‘horizons’) gepresenteerd. Ook is er een interessante keynote van Henkel, de Duitse multinational en wereldleider op het gebied van kleefstoffen, dichtingsproducten en functionele coatings. Daarnaast zijn er meerdere presentaties, o.a. van SOPREMA, dat materialen voor dakafdichtingen en isolatie produceert en van Biorizon’s spin-off Relement, dat zich richt op hoog presterende bio-aromaten voor coatings en verven.

De avond voorafgaand aan het evenement (woensdag 29 november 2023) is er een netwerkdiner. Details volgen binnenkort. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Beeld: Image Source Trading Ltd/Shutterstock