Lees verder
Applied Polymer Innovations (API) gaat verder onder de naam Senbis Polymer Innovations B.V., met een nieuwe eigenaar.
Emmen

In de afgelopen jaren heeft API, naast het bieden van R&D services, met succes gebouwd aan de spin-off Innofil3D. Een leidende producent voor monofilamenten voor 3D- printing. Deze nieuwe markt heeft veel potentie en vraagt om aandacht en verdere investeringen. Voor API zijn er ambities om een groter marktbereik met hun spin-off te realiseren en om de services uit te breiden. Het scheiden van de twee bedrijven en hun eigenaar was daarom een logische keuze.

De nieuwe eigenaren van Senbis Polymer Innovations zijn twee lokale entrepreneurs, Gerard Nijhoving en Wilfred Hadders. Nijhoving heeft de afgelopen jaren gewerkt als business developer op het gebied van zowel duurzame materialen als duurzame energie. Hadders is een ervaren entrepeneur en de managing director van Sunoil Biodiesel. Beide eigenaren hebben in het verleden succesvol samengewerkt aan verschillende projecten en zijn toegewijd om de organisatie verder te ontwikkelen.

Senbis Polymer Innovations gaat door met het bieden van polymer research en gerelateerde services met hetzelfde team. Bas Krins blijft als technisch directeur eindverantwoordelijke voor de kwaliteit van de door Senbis geleverde service.