Lees verder
De raad van bestuur van de Vlaamse chemische innovatiecluster Catalisti heeft Ann Verlinden, de huidige CEO van Belcare, benoemd tot nieuwe directeur. Zij volgt Jan Van Havenbergh op vanaf 5 april 2021.
Redactie / Antwerpen

Met haar sterke wetenschappelijke en industriële achtergrond past Ann’s profiel perfect bij haar nieuwe rol. Ze studeerde af aan de KU Leuven als civiel chemisch ingenieur met een specialisatie in milieutechnologie en behaalde haar doctoraat aan de Universiteit van Leeds-Bradford.

Ann werkte tijdens haar carrière voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Ze startte bij Exxon Chemical in Diegem en werkte vervolgens bij BASF Antwerpen als projectmanager van duurzame investeringsprojecten, productiemanager van de ammoniakfabriek en innovatiecoach.

In 2010 stapte Ann over naar KH Leuven en vervolgens naar Innovatiecentrum Limburg. Daar ondersteunde ze bedrijven in alle sectoren met (inter) nationale innovatieprojecten. In 2015 werd ze CEO van Belcare, dat open innovatie- en transformatieprojecten in de bouwsector initieert en faciliteert, met de nadruk op duurzaamheid en circulair bouwen.

Klimaattransitie versnellen

“Gedurende mijn hele loopbaan heb ik de kans gehad om in multidisciplinaire teams tal van duurzame innovatieprojecten te initiëren en uit te voeren”, zegt Verlinden. “Keer op keer stond ik versteld van de expertise die Vlaanderen te bieden heeft en van de innovatiekracht van multidisciplinaire samenwerking. Ik ben verheugd om met het Catalisti-team en al zijn partners samen te werken om positieve samenwerkingen te creëren en duurzame innovaties te realiseren die de klimaattransitie van de chemische en kunststofsector versnellen ”.

Wouter De Geest, voorzitter van Catalisti, is ervan overtuigd dat met Ann aan het roer de succesvolle koers van Catalisti de komende jaren zal worden voortgezet. “Haar drive en daadkracht zullen het speerpuntcluster in staat stellen om de duurzame toekomst van onze sector verder voor te bereiden en veilig te stellen.”

Jan Van Havenbergh blijft manager van Moonshot. Dit initiatief van de Vlaamse overheid ondersteunt bedrijven bij het verminderen van hun CO2-uitstoot en wordt gehost door Catalisti. “Innovatie blijft een onderwerp dat mij na aan het hart ligt. In deze functie zal ik me blijven richten op de klimaattransitie van onze industrie en in het bijzonder op de verbinding tussen disruptieve innovatie en bedrijfsimplementatie ”, aldus Van Havenbergh.

Beeld: Catalisti