Lees verder
Tine Schaerlaekens wordt vanaf 1 januari 2024 de nieuwe Managing Director van Catalisti, het Vlaamse speerpuntcluster voor innovatie in chemie en kunststoffen. Ze volgt Joris Van Droogenbroeck op die de functie sinds juni dit jaar ad interim waarnam.
Redactie / Antwerpen

De 47-jarige Tine Schaerlaekens is momenteel directeur innovatie bij essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences. Haar aanstelling werd deze week bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Catalisti-Moonshot Day, waar beloftevolle innovatieprojecten rond duurzame chemie en kunststoffen in de kijker werden gezet.

Tine Schaerlaekens is afgestudeerd als bio-ingenieur aan KU Leuven en werkte bij het Rega Instituut en het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie). Bij essenscia begeleidde ze bedrijven en mkb’s/kmo’s met innovatieprojecten in duurzame en biogebaseerde chemie. Tussen 2012 en 2021 was ze al deeltijds actief bij Catalisti, en bij voorloper FISCH. Als adviseur en directeur Innovatie bij essenscia stond ze ook mee aan de wieg van BlueChem, de incubator voor duurzame chemie in Antwerpen.

Kijk op de website van essenscia voor meer informatie.