Lees verder
Het Agroforestry Netwerk Nederland is officieel gelanceerd in december. Dat gebeurde online met ruim 350 deelnemers. Het netwerk wil agroforestry de komende jaren op de kaart te zetten als toekomstbestendige en natuurinclusieve vorm van landbouw. Via het netwerk gaan agrarisch ondernemers, onderzoekers, ambtenaren en andere betrokkenen hun kennis en ervaring delen.
Redactie / Wageningen

Met agroforestry worden meerjarige houtige gewassen al dan niet gecombineerd met de teelt van eenjarige gewassen en soms ook met het houden van vee. Het combineren van verschillende gewassen heeft voordelen, zoals verhoging van de biodiversiteit, verbetering van de bodemkwaliteit en klimaatadaptatie en -mitigatie.

Deelname aan het Agroforestry Netwerk Nederland staat open voor iedereen met interesse in agroforestry. Er worden gedurende het hele jaar bijeenkomsten georganiseerd gericht op kennisuitwisseling. De volgende stap is het lanceren van een website en het voorbereiden van een live bijeenkomst met de deelnemers van het netwerk.

De kick-off van het Agroforestry Netwerk Nederland is terug te kijken op Zoom.

Beeld: UllrichG/Shutterstock