Lees verder
De wereld is momenteel druk bezig de CO2-uitstoot te verminderen. De opwarming van de aarde wordt echter door veel meer broeikasgassen veroorzaakt. Het aanpakken van deze 'niet-CO2'-broeikasgassen is in veel gevallen kosteneffectiever dan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Met andere woorden, er kan meer worden bereikt met minder geld om de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Redactie / Utrecht

Broeikasgassen zijn onder meer methaan (CH4), distikstofoxide (N2O), fluorkoolwaterstoffen (CFK’s, HFK’s, SF6, enz.), zwarte koolstof, aërosolen en troposferisch ozon (O3). Al deze stoffen dragen aanzienlijk bij tot de klimaatverandering.

Daarom organiseert VVM Netwerk van Milieuprofessionals voor de negende keer het ‘International Symposium on Non-CO2 Greenhouse Gases’, van 2 tot 4 november 2022 in Amsterdam.

Het centrale thema van deze conferentie is de identificatie van game changers: maatregelen die daadwerkelijk het potentieel hebben om de opwarming van de aarde te verminderen. De impact van elke voorgestelde oplossing zal worden beoordeeld op basis van de meest recente wetenschappelijke bevindingen.

De VVM nodigt uit tot het indienen van papers over oorzaken, gevolgen en oplossingen van de milieuproblemen die samenhangen met niet-CO2 broeikasgassen. Deze papers kunnen handelen over wetenschap (uit de natuurwetenschappen, de sociale en technologische wetenschappen of geïntegreerde wetenschappen) en beleid. De deadline voor het indienen van abstracts is 1 februari 2022.

Kijk voor meer informatie op de website van de NCGG-conferentie.

Beeld: Anton_Ivanov/Shutterstock