Lees verder
Het laatste event in de reeks VNCI Behind the Scenes vindt plaats in het chemiecluster Zuidwest-Nederland op 4 december. De locatie wordt het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen. 
Redactie / Terneuzen

Het thema van deze Behind the scenes is Innovatie en Veiligheid. Daarbij wordt onderzocht wat nodig is om veiligheidsinnovaties daadkrachtig door te voeren, welke barrières er geslecht moeten worden en welke onnodig beperkende regels uit de weg geruimd kunnen worden, zodat innovaties effectief zijn te implementeren.

Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal keuze-onderdelen:

  • Bezoek het Portaal van Vlaanderen (het sluizencomplex in Terneuzen), waar gebouwd wordt aan één van de grootste sluizen ter wereld. Ervaar hoe daar de veiligheid van personeel wordt geborgd.
  • Scheep in op het schip van North Sea Port en hoor meer over logistieke en industriële veiligheid.
  • Ervaar wat de nieuwste technieken, zoals blusrobots, augmented reality, drones en nog veel meer kunnen betekenen als het om veiligheid gaat.

Tijdens het middagprogramma, onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink, daagt Prof. Dr. Ira Helsloot de deelnemers uit om na te denken over innovatie in de zin van grensdoorbreken om naar een stabiele beheersing van risico’s te komen.

Behind the scenes @Zuidwest-Nederland is een samenwerking van Bio Base Europe Coöperatie/Competence Development Center, Masterclass Veiligheid ZW, VNO-NCW Brabant/Zeeland, North Sea Port, Schelde Safety Network, KicMPi en de Koninklijke VNCI.