Lees verder
De bouwwereld in Nederland staat voor een enorme omwenteling. De vraag naar nieuwe woningen is groot, de beschikbare grondstoffen zijn schaars en duur. Ook is er steeds meer aandacht voor positieve effecten die nieuwe bouwmaterialen kunnen hebben op de omgeving, zoals bijvoorbeeld het vastleggen van CO2 in gewassen, die gebruikt kunnen worden voor isolatie en plaatmateriaal.

Daarover gaat het webinar Biobased bouwen, van niche naar gangbaar, op 30 maart. Het is mogelijk gemaakt door de Provincies Zeeland en Noord-Brabant en de Brancheorganisatie Akkerbouw.

Tijdens het webinar komen sprekers van diverse bedrijven en organisaties aan het woord, waaronder aannemingsbedrijf Fraanje, dat bezig is met het integreren van biobased bouwmaterialen in de nieuwe bouwprojecten, en Strotec, dat al langere tijd bouwt met prefab stropanelen van EcoCocon.

Ook is er ruime aandacht voor Building Balance, het nationale programma voor het stimuleren van biomassaverwaarding tot bouwmaterialen. Hiertoe wordt gewerkt in regionale fieldlabs die uit moeten groeien tot rendabele keten, zoveel mogelijk met bestaande initiatieven.

Aanmelden voor het webinar is kosteloos. Kijk op de website voor meer informatie.

Beeld: sizsus art/Shutterstock