Lees verder
Het project Biobased Innovation GardenS organiseert op 26 mei een webinar over de praktijk van het biobased bouwen.

Planten nemen CO2 op gedurende het groeiseizoen en die is vervolgens voor langere tijd vast te leggen door ze te gebruiken als grondstof voor isolatiemateriaal of bouwblokken. Zo kan daadwerkelijk positief bijdragen aan de CO2 reductie.

Sprekers tijdens dit webinar zijn:

  • Sissy Verspeek en Fred van der Burgh van Stichting Agrodome, kenniscentrum voor bio-based en circulair bouwen. Agrodome adviseert ondernemers, onderwijs en overheden over de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen. In het kader van het Interregproject Growing a Green Future hebben zij een biobased vakantiehuisje ontwikkeld. Het ontwerp hiervan kan dienen als inspiratie voor iedere recreatie-ondernemer die stappen wilt zetten bij de verduurzaming van de vakantieverblijven. Zij gaan daarnaast in op de recente ontwikkelingen rondom bio-based bouwen en de kansen die dit biedt voor bedrijven.
  • Taco Tuinhof, architect bij Rothuizen Architecten. Hij is al jarenlang bezig met de mogelijkheden van duurzaam bouwen. Meerdere projecten waar gebruik is gemaakt van biobased materialen staan op zijn naam, waaronder de kinderkliniek Ithaka en de Odyzee school op het Emergis terrein in Kloetinge.
  • Joost Dingemans, ontwerper voor Land en Hand. Dit is een project ontwikkeld door KETTER&Co dat zich richt op het herstellen van het bewustzijn over de relatie tussen landschap, materiaal en vakmanschap. Samen met studenten van het Scalda MBO Bouw en Logistiek werkt hij aan de ontwikkeling van een circulair strandpaviljoen in Zeeuws Vlaanderen.
  • Mark Reinders, CEO van Hempflax. Hij werkt al jarenlang aan de ontwikkeling van producten gebaseerd op hennep, waaronder ten behoeve van de bouw zoals Hemp Blocks en Hennep Isolatie.

Beeld: VILTVART/Shutterstock