Lees verder
Het BBI-JU project Pilots4U loopt af in augustus 2019. Tijdens de slotbijeenkomst op 25 juni worden de behaalde resultaten en het voortzetten van het netwerk besproken.

Pilots4U heeft een gemakkelijk toegankelijke database opgezet van open access pilot- en multipurpose demo-faciliteiten voor de Europese bio-economie. De database kan gratis worden doorzocht om de best passende testfaciliteit te vinden voor opschaling van innovatieve processen naar pilot- en demonstratieschaal. De Pilots4U-database bevat al 443 actieve items van 82 organisaties in 20 landen en blijft groeien.

Aan de ene kant zal dit ‘slotevenement’ de database demonstreren en tonen hoe het netwerk zal doorgaan. Aan de andere kant zal het beleidsaanbevelingen communiceren die het resultaat zijn van een grondige analyse van beschikbare (en ontbrekende) scale-up en demo-infrastructuren in Europa. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met andere initiatieven met vergelijkbare/overlappende doelen en aanbevelingen, zoals de SmartPilots en ERIFORE-netwerken, het Vanguard-initiatief, het interregionale partnerschap voor bio-economie en Interreg ‘Component 5’.

Het evenement is opgezet in samenwerking met SmartPilots, ERIFORE, Vanguard Initiative, Interregional Partnership for Bioeconomy (EWI) en Interreg-V. Doelgroepen zijn de directoraten-generaal van de Europese Commissie met een focus op innovatie, bio-economie, milieu, economische groei, MKB en interregionale samenwerking; pilotfaciliteiten; regionale autoriteiten, organisaties die het Pilots4U-netwerk ondersteunen; relevante Europese technologieplatforms; nationale contactpunten, etc.

De deelname aan de slotbijeenkomst is gratis, maar registratie is verplicht.