Lees verder
Op 17 mei is het slot-evenement van het Europese project BIOSWITCH. Dit door BBI JU gefinancierde project, gestart in 2020, is gericht op het stimuleren van merkproducenten om over te schakelen van fossiele, naar bio-based producten. Daarvoor is ook een praktische toolbox ontwikkeld.

Het project wordt afgerond met een (online) slotbijeenkomst in twee delen. ’s Ochtends presenteren de consortiumpartners de projectresultaten, waarbij ze dieper ingaan op hoe de BIOSWITCH Toolbox merkproducenten maar ook andere cruciale actoren kan ondersteunen bij de versnelde implementatie van biobased waardeketens. Experts van het Bio-Based Industries Consortium (BIC), Topsoe, Circa Group en CLIB gaan tijdens een exclusieve paneldiscussie ook dieper in op de huidige urgentie van een biobased transitie, getuigen over zelf ervaren struikelblokken bij het implementeren van waardeketens, en ze brengen een ‘call-to-action’ voor samenwerking rond biobased oplossingen.

’s Middags is er een trainingssessie waarin dieper wordt ingegaan op het gebruik van de toolbox die is ontwikkeld tijdens BIOSWITCH en hoe deze kan bijdragen aan een het praktische proces van het bouwen van een biobased waardeketen, het bepalen van de duurzaamheid en de marktintroductie van biobased producten.

Deelname aan het slotevenement is gratis.

Beeld: vasanty/Shutterstock

Programma
10:00 Welkom en inleiding - Jeisel Goyanes SIE
10:05 Projectoverzicht - Anna Tenhunen-Lunkka CLIC
10:15 Sessie 1: Merkeigenaren en consumenten als belangrijke stakeholders in biobased transities - Emily Marsh MTU
10:55 Sessie 2: BIOSWITCH Toolbox en maximale benutting
11:30 Sessie 3: Bouwen aan biobased waardeketens - Uitdagingen en kansen
12:25 Vragen&Antwoord en Wrap up
12:30 Lunch
13:30 Herziening opleidingsprogramma - Marta Macías CTA
13:50 Start poll discussie
13:55 Zelf-evaluatie tool - Jeisel Goyanes SIE
14:00 BIOSWITCH Instrument voor duurzaamheidsbeoordeling - Tiina Vainio-Kaila VTT
14:15 BIOSWITCH Bouw mij die waardeketen - Marta Macías CTA
14:25 Vragen&Antwoord en Wrap up