Lees verder
De Metropoolregio Amsterdam bruist van de circulaire initiatieven die leiden tot circulaire bedrijvigheid en innovatie. De Amsterdam Economic Board initieert en verbindt deze initiatieven in samenwerking met gemeenten, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Onder andere tijdens de #1 Circular Challenge.

Voor het sluiten van 9 verschillende grondstofstromen en het hergebruik van producten brengt de Amsterdam Economic Board organisaties samen. Dit voor het verkrijgen van het benodigde schaalniveau en een business case met voldoende volume en afzetkanalen. Partijen actief in het zo hoogwaardig mogelijk in de kringloop terug brengen van grondstoffen en het hergebruiken van producten leggen een Circular Commitment af.

In een reeks van terugkerende events tekenen samenwerkingspartners ‘live’ deze Circular Commitments voor het realiseren van een gezamenlijk initiatief. Koplopers laten zien hoe ze circulaire initiatieven van de grond trekken en verder brengen. Innovators pitchen hun circulaire ideeën.