Lees verder
Plastic is veel te waardevol om als afval te worden behandeld. Het kan dienen als grondstof voor een circulaire economie. Dit vraagt om actie om plastic afval aan te pakken en ervoor te zorgen dat het wordt gerecycled. Op de jaarlijkse Circular Plastics Conference '23 wordt besproken hoe deze ambitie kan worden gerealiseerd.

Elk jaar faciliteert de Circular Plastics Conference (CPC) keynotes, discussies en sessies om circulariteit in kunststoffen op industriële schaal te stimuleren. We benaderen de hele waardeketen vanuit een internationaal perspectief en richten ons op de technologische, logistieke en maatschappelijke uitdagingen die voor ons liggen.

Vorig jaar kwamen meer dan 140 experts, baanbrekende denkers, belanghebbenden en academici op het gebied van circulaire kunststoffen bijeen om de volgende stappen te formuleren om de kringloop vóór 2050 te sluiten. Op de CPC’23 gaan we verder waar we CPC’22 achterlieten en gaan we in op de huidige ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen.

De Circular Plastics Conference wordt mogelijk gemaakt door DPI – The Polymer Research Platform en het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT). Zie de website voor details.

Beeld: solarseven/Shutterstock