Lees verder
De tweede sessie van de Circular Plastics Conference 2021 vindt plaats op 25 februari en richt zich op twee onderwerpen: Thermo-chemische depolymerisatie en Regulatoire behoeften & ontwikkelingen.

De Circular Plastics Conference 2021 is een reeks online sessies over het creëren van een circulaire kunststofwaardeketen. Topexperts uit de academische wereld, overheid en bedrijfsleven presenteren de nieuwste technologische, regelgevende en sociaaleconomische ontwikkelingen en vooruitzichten. Deelnemers worden actief betrokken om hun expertise en de hindernissen te delen waarmee ze worden geconfronteerd.

Keynotesprekers voor de twee parallelsessies op 25 februari zijn:

2A – Thermo-chemische depolymerisatie:

  • Jean-Paul Lange (Principal Research Scientist, Shell / Professor Chemische Bioraffinage, Universiteit Twente)
  • André Heeres (Projectmanager, Syncom / Lector Biobased Chemie, Hanzehogeschool Groningen)
  • Kevin van Geem (Professor Chemische Technologie, Universiteit Gent)

2B – Regulatoire behoeften en ontwikkelingen:

  • Silvia Freni Sterrantino (Manager EU-regelgeving, EUPC)
  • Gerald Haagh (Product Manager Food Contact Materials, Triskelion)
  • Erwin Annys (Hoofd van de Eenheid Ondersteuning en Handhaving, ECHA)

Online platform

De conferentie wordt gestreamd naar de speciale Netwerkapp. Naast de online sessies verbindt de Circular Plastic Conference de gemeenschap via het online platform met vraag- en antwoordsessies, netwerkfaciliteiten en korte pitches over het laatste onderzoek door PhD- en Post-Doc-onderzoekers. Ook hebben bedrijven de mogelijkheid om hun producten en innovaties op de online markt te presenteren.

De Circular Plastics Conference 2021 is georganiseerd in samenwerking met Plastics Europe, TNO en CEFLEX. De sessies zijn op 4 en 25 februari, 18 maart, 8 en 29 april en 20 mei, van 14.30 t/m 17.30 uur.

Promovendi of postdoc-onderzoekers die hun onderzoek willen pitchen tijdens de conferentie kunnen hiervoor nog een abstract indienen.

Beeld: solarseven/Shutterstock